top of page
  • Obrázek autoraJeife

Život na blogu

Založit blog a co dál? Jak si zvýšit návštěvnost a počet komentářů pod články? Vítám vás u článku pro všechny začínající blogerky a blogery :)


Adresa blogu a název blogu Kdo jste, o čem chcete psát? Nikoho nezaujmou dlouhé nebo složité adresy. Pokud nepíšete blog v angličtině, vyhněte se anglickému názvu. Pokud máte víc témat, o kterých chcete psát, doporučuju si založit blog, který bude mít v adrese vaší přezdívku. Přezdívka I ta je důležitá, podle ní si vás čtenáři budou pamatovat. Dobrá přezdívka je krátká a zapamatovatelná. Dobré je také použít originální přezdívku - taková Teri01 nikoho nezajímá (Teri01, promiň jestli existuješ...) Téma blogu Pište o věcech, o kterých něco víte. Pokud se nevyznáte v módě, nepiště o ní, tyhle články dopadají špatně. Vzhled blogu I tady platí pár pravidel ... Vyhněte se zářivým barvám pozadí, po chvíli z nich budou návštěvníka bolet oči a odejde dřív, než dočte článek. Pozadí textu doporučuju jednobarevné - nenaruší čitelnost textu. Písmo musí být kontrastní. Jednoduše řečeno, pokud mám černé pozadí, dám na něj světlé písmo. Pokud mám světlé pozadí, můžu na něj dát černé, nebo jiné tmavé písmo. Vyhněte se pohyblivým ikonkám a kýčovitým obrázkům.

Komentujte, komentujte a komentujte! Chcete návštěvnost? Navštivte ostatní blogy a nechte tam smyslupný komentář. Většina blogerek a blogerů obratem rozklikne váš blog a pokud je něco zaujme, okomentují :) Důležitá věc - při komentování blogů buďte přihlášení, nebo mějte vyplněné kolonky email a web - jedině tak se k vám lidé dostanou. Tohle je bod, který vám zajistí asi nejvíc úspěchu ...

Psaní článku

Zvolte vhodný název, který zaujme. Například - Otroci jsou ve Slovinku stále legální! / Dovolená. Který název článku vás zaujal víc?


- naučte se psát i/y, čárky, tečky / pište v editoru a automatickou opravou chyb - před uveřejněním si článek přečtěte - článek má úvod, vlastní text a závěr - je fajn se tím aspoň trochu řídit - nepište zbytečně dlouhé články (A4 čistého textu a víc) - dělejte odstavce - do článků dejte obrázek

Sdílejte Pošlete článek přátelům, nasdílejte ho na facebook, nebo jinou sociální síť. Skvělé je dát článek i do skupiny na fb, která s tématem článkou souvisí.

Pár dalších rad ... - buďte slušní a pokuste se mít s ostatními dobré vztahy - reagujte na komentáře na vašem blogu - pokud si něco půjčíte, uveďte zdroj - ať už jde o fotku, nebo o část textu - pište aspoň jednou do měsíce - pořiďte si počítadlo návštev Co vy a vaše návštěvnost, jste s ní spokojení, nebo by jste chtěli víc? Napadá vás ještě něco dalšího, co by mohlo zvednout návštěvnost? Pište do komentářů, ráda se dozvím něco nového :)

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Jeife a svět
Všechno má svůj smysl.

bottom of page